Explosies bij megabrand Chemie-Pack Moerdijk

In het Brabantse Moerdijk woedt sinds woensdagmiddag kwart voor drie een zeer grote brand in chemicaliënbedrijf Chemie-Pack aan de Vlasweg. Vanwege de rookontwikkeling is voor Zuid-Holland Zuid de hoogste alarmfase afgekondigd.

Brandweer, politie en andere hulpdiensten zijn massaal aanwezig op de rampplek. Het blussen van de brand wordt door de vele heftige explosies ernstig bemoeilijkt.

Inmiddels zijn er drie bluskanonnen van de luchtmacht gearriveerd om de brandweer bij te staan. Ook de brandweer van Shell is ter plaatse. De vlammen slaan hoog uit het pand.

Coördinatiecentrum

Het ministerie van Justitie heeft het Landelijk Operationeel Coördinatiecentrum (LOCC) in werking gesteld. Dat is een landelijk coördinatiecentrum voor de inzet van brandweer en overige hulpdiensten.

Ook een Regionaal Operationeel Team van de regio Zuid-Holland Zuid is woensdag bijeengekomen. Dat bestaat uit vertegenwoordigers van de hulpdiensten.

Omroep Brabant volgt de brand van minuut tot minuut. Omroep Brabant Radio is ook rampenzender.

Voor meer informatie over de brand in Moerdijk kunt u bellen met het nationale crisisnummer: 0800 - 1351, of kijk op de website www.crisis.nl.