Prinsjesdag 2010

Op Prinsjesdag worden de plannen van het kabinet voor 2011 bekendgemaakt. Op de website prinsjesdag2010.nl is alles te vinden over Prinsjesdag, de kabinetsplannen en de inkomsten en uitgaven van de Rijksoverheid.

De kabinetsplannen voor 2011 raken ons allemaal, maar wat gaan we ervan merken? Op de website www.prinsjesdag2010.nl krijgt u hier op verschillende manieren antwoord op.

Zo vindt u op de website de samenvatting van de Miljoenennota, waarin naast een toelichting op de kabinetsplannen tevens wordt ingegaan op de economische en financiële situatie van Nederland. Ook is er de optie om de Miljoenennota en het Belastingplan op thema’s te doorzoeken.

Verder kunt u op de website het 'Huishoudboekje van Nederland' bekijken en krijgt u op een interactieve manier inzicht in de inkomsten en uitgaven van de Rijksoverheid. Het huishoudboekje geeft antwoord op de vragen: wat zijn de inkomsten van de overheid en waar geeft de overheid geld aan uit én hoeveel? Hoeveel geld wordt er bijvoorbeeld uitgegeven aan volksgezondheid, onderwijs, sociale zekerheid, maar ook aan rente over de staatsschuld. Per inkomsten- en uitgavenpost vindt u naast de totale inkomsten en uitgaven ook een toelichting op de belangrijkste deelposten.

Naast inhoudelijke informatie kunt u op de website ook terecht voor foto’s van de hoedjesparade en de route van de Gouden Koets.
Nieuw dit jaar is dat u een Layar van de route van de Gouden Koets kunt installeren op uw smarthone (iPhone of een telefoon waar het besturingssysteem Android op draait). De Layar is een interactieve routeplanner. Met deze Layar kunt u de route van de Gouden Koets zelf volgen en lopen én krijgt u uitleg bij de monumenten en gebouwen die u passeert.