Commissie van Wijzen moet overheid adviseren over businessplan Life Science Park MSD

Op initiatief van de Provincie Noord-Brabant en het ministerie van Economische Zaken is een Commissie van Wijzen geïnstalleerd die de overheid zal adviseren over de uiteindelijke plannen voor het mogelijke behoud van kennis en werkgelegenheid van MSD in Nederland.

Commissie van Wijzen

De Commissie van Wijzen zal een oordeel geven over het businessplan waarmee de Taskforce Life Science Park later dit jaar gaat komen en over eventuele andere business plannen.
De Taskforce is een initiatief van MSD waarin naast de Provincie en het ministerie van Economische Zaken ook de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij en de Gemeente Oss deelnemen.

Rol overheden

De rol van de overheden is tweeledig; ze zijn enerzijds betrokken bij de planvorming van de Taskforce Life Science Park,  anderzijds moeten de overheden een afweging maken wat betreft het faciliteren en ondersteunen van mogelijk nieuwe initiatieven.

Oordeel over businessplan

Reden te meer om een Commissie van Wijzen te benoemen die het businessplan en mogelijke varianten vanuit een bedrijfseconomische optiek beoordeelt op hun levensvatbaarheid, de bijdrage aan het strategisch lange termijn perspectief voor het cluster Life Sciences en de werkgelegenheid in Nederland. De Commissie van Wijzen kan verder adviseren over de legitimatie van eventuele overheidsbetrokkenheid.

De commissie bestaat uit Boy Litjens (voormalig CEO van Sabic Europe), Rick Harwig (voormalig CTO van Philips) en staat onder voorzitterschap van Joop Sistermans (Voorzitter Adviesraad voor het Wetenschaps- en Technologiebeleid en tot 1999 topbestuurder van AKZO-Nobel).