Brief aan de Tweede Kamer over aanbieding voortgangsrapportages inzake de implementatie en uitvoering van de te nemen verbeteringen na het bezoek van het CPT aan de Nederlandse Antillen en Aruba

Met deze brief stuurt de staatssecretaris de Tweede Kamer de derde voortgangsrapportage voor Aruba en de derde voortgangsrapportage voor de Nederlandse Antillen ‘de implementatie en uitvoering van de te nemen verbeteringen na het bezoek van het CPT aan de Nederlandse Antillen en Aruba in juni 2007’. 

Deze rapportages zijn in opdracht van de Gouverneur van Aruba en de Gouverneur van Nederlandse Antillen opgesteld door mr. dr. J. De Lange en prof. mr. P.C. Vegter. De Gouverneurs rapporteren, ingevolge een besluit van de Rijksministerraad, aan de staatssecretaris over de stand van zaken van de verbeteringen binnen het gevangeniswezen op de Nederlandse Antillen en Aruba. Tevens een bestuurlijke reactie van de minister van Volksgezondheid en Sport van Aruba en de minister van Justitie en Onderwijs van Aruba op de voortgangsrapportage van Aruba.