Beter toegang tot VROM voor vernieuwende bedrijven

Vernieuwende bedrijven kunnen soms in de knel komen door de regelgeving of het beleid van VROM. Voortaan kunnen zij gebruik maken van een digitaal formulier van IdeeVROM om dit te melden.

Het ministerie van VROM ondersteunt bedrijven met een duurzaam en innovatief product of dienst van harte. Maar soms lopen deze bedrijven juist vast op de regelgeving of het beleid van VROM. Als dat het geval is, wil VROM dat graag weten. Want dan kan aan een oplossing gewerkt worden.

Toegang

Producenten van duurzame producten of diensten kunnen voortaan op Idee VROM het ‘Formulier Idee VROM voor bedrijven’ invullen en versturen. De ingevulde formulieren worden bekeken en indien nodig naar de betrokken beleidsdirectie van VROM doorgestuurd. Een medewerker van de beleidsdirectie van het ministerie neemt daarna telefonisch of per e-mail contact met de ondernemer op.

Winstoogmerk

Idee VROM heeft belangstelling voor maatschappelijke initiatieven zonder winstoogmerk. Zoals bijvoorbeeld het initiatief voor de tassenbol, het hergebruik van plastic tassen. Maar Idee VROM is ook geïnteresseerd in eigen initiatieven met een winstoogmerk.

Doorverwijzen

Het is natuurlijk ook mogelijk dat het gemelde knelpunt niet veroorzaakt wordt door de regelgeving of het beleid van VROM. In dat geval wordt het gemelde knelpunt doorverwezen naar het Agentschap NL of het Koplopersloket. Deze nemen dan de behandeling van de melding over.

Meer informatie