Evaluatie Tweede Kadernota Railveiligheid

Deze rapportage evalueert de Tweede Kadernota Railveiligheid, waarin voor negen veiligheidsthema's de ambities en doelen voor 2010 zijn geformuleerd.
Een analyse van het bereik van de doelen laat overall een positief beeld zien. Het spoor in Nederland heeft al jaren een hoog veiligheidsniveau terwijl de omvang van het personen- en goederenvervoer over het spoor (reizigers- en ladingtonkilometers) in de afgelopen jaren is toegenomen en het Nederlandse spoornet in vergelijking met andere landen een zeer intensieve benutting heeft.

Het rapport geeft aan in welke mate de beoogde doelen zijn bereikt per veiligheidsthema: bestuurlijke organisatie van de railveiligheid; veiligheidsmanagement; veiligheid van de risicodragers (reizigersveiligheid, personeelsveiligheid, overwegveiligheid, onbevoegden op het spoor, suïcide op het spoor, maatschappelijk of groepsrisico); veiligheid van het railsysteem (railnfrastructuur, materieel, veiligheidssystemen); veiligheidsmonitor; veiligheid interlokale tram en metro en overige railsystemen; externe veiligheid; nieuwe vervoersconcepten; sociale veiligheid, spoorvandalisme, securit.

Bijlage bij Derde Kadernota Railveiligheid