Vrijwilligers in het zonnetje gezet tijdens canal parade

Op zaterdag 7 augustus vaart de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap mee met een boot tijdens de Amsterdamse Gay Pride. Dit jaar worden vrijwilligers in het zonnetje gezet die op lokaal niveau hun bijdrage leveren aan de emancipatie van homo’s en lesbiennes.

Als blijk van dank voor hun inzet zijn zij de genodigden. Het is de derde keer op rij dat vanuit het ministerie wordt meegevaren tijdens de botenparade.

“Nederland drijft op vrijwilligers en op 7 augustus is dat letterlijk het geval. Zij zijn de échte dragers van het homo-emancipatiebeleid. De boot is een ode aan hen; mensen die zich vrijwillig met hart en ziel binnen hun gemeente, op scholen of op de sportclub inzetten voor de emancipatie van homo’s en lesbiennes. Geen bobo’s, maar lokale baanbrekers”, aldus staatssecretaris Van Bijsterveldt.

De vrijwilligersboot zal meevaren in de armada van koplopers op homo-emancipatiegebied zoals de gemeenten Amsterdam en Rotterdam, de politie, grote bedrijven en diverse maatschappelijke organisaties.