Van der Hoeven naar Russische regio Yamal

Minister van der Hoeven van Economische Zaken brengt van 12 tot 14 mei 2010 samen met vertegenwoordigers van het Nederlandse bedrijfsleven een werkbezoek aan de Russische regio Yamal.

Van der Hoeven en de ondernemers gaan naar Rusland op uitnodiging van de Russische vice-premier Zoebkov. Het belangrijkste doel van de reis is verkennen of er een rol is weggelegd voor het Nederlandse bedrijfsleven bij het duurzaam ontwikkelen van het Yamal- en Karazee-gebied.

Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen

De minister wordt vergezeld door CEO`s van een groot aantal Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen uit de energie-, water-, transport- en off-shoresectoren, verenigd in de speciaal op Yamal gerichte Project Delta Group. De delegatie reist op 12 mei vanuit Nederland, via Moskou, naar de stad Novyj Urengoj. Vandaar worden op 13 mei het Zapolyarnoe-gasveld en de nabijgelegen Centrale Gasverwerkings Unit bezocht.

Duurzame ontwikkeling gasvelden

Het vertegenwoordigde Nederlandse bedrijfsleven organiseert diezelfde dag in Novyj Urengoj gezamenlijk met Gazprom een seminar over duurzame ontwikkeling van de gasvelden in het Yamal- en Karazee-gebied. In Moskou zal Minister Van der Hoeven een gesprek hebben met de Russische vice-premier Zoebkov, over energiezaken en de bilaterale economische samenwerking. Beiden zijn voorzitter van de Gemengde Economische Commissie.