Minister Eurlings investeert € 1,25 miljoen in biokerosine

De KLM krijgt een subsidie van 1,25 miljoen euro voor de ontwikkeling van duurzame biokerosine. Minister Eurlings (VenW) draagt met deze subsidie bij aan het programma 'Well to wing'. "KLM kiest opnieuw een plek in de voorhoede," volgens de minister. "Ik verwelkom de inspanningen van KLM om voorop te blijven lopen in duurzame innovatie."

Met 'Well to wing' wil de KLM het gebruik en de beschikbaarheid van biobrandstoffen voor de luchtvaart bevorderen. De luchtvaartmaatschappij wil dat in 2011 wekelijks 40 ton biobrandstof wordt geproduceerd. Het project voorziet eveneens in de ontwikkeling van Schiphol tot 'biobrandstof-hub'.

De KLM voerde in november 2009 een proefvlucht uit op biokerosine met passagiers. Daarmee werd aangetoond dat vliegen op deze duurzame brandstof mogelijk is. De beschikbaarheid is echter nog onvoldoende om op commerciële basis op biokerosine te vliegen. Met ‘Well to wing’ wil KLM dit alles versnellen. "En daar lever ik graag mijn financiële bijdrage aan," aldus minister Eurlings.