Minister-president Balkenende bezoekt Brabant

Minister-president Balkenende brengt 22 april 2010 een werkbezoek aan Brabant. Hij bezoekt de steden Helmond en Breda. Tijdens het werkbezoek zal de minister-president ook aandacht besteden aan de Q-koorts, onder meer door in gesprek te gaan met een aantal patiënten.

In Helmond spreekt de minister-president met bestuurders over het stedelijk netwerk BrabantStad. Dit is een samenwerkingsverband tussen de vijf grote Brabantse steden Breda, Eindhoven, Helmond, 's-Hertogenbosch en Tilburg en de provincie Noord-Brabant.

Aansluitend bezoekt Balkenende de High Tech Automotiv Campus in Helmond. Hij neemt een kijkje in de hoogte-klimaatkamer. In deze ruimte worden onder andere tests uitgevoerd met motoren of complete voertuigen bij temperaturen tussen -45 °C en +55 °C.

Vervolgens brengt minister-president Balkenende een bezoek aan het stationsgebied van Breda. Hier krijgt hij uitleg over Via Breda, de ontwikkeling van de spoorzone in het centrum van Breda. Dit project is onderdeel van de Crisis- en Herstelwet. Daarna bekijkt de minister-president de spoortunnel onder het station.