Balkenende op wijkbezoek in Haagse Schilderswijk

Demissionair premier Jan Peter Balkenende bezocht donderdag 15 april de Haagse Schilderswijk. Hij sprak tijdens zijn geheim gehouden bezoek met jongeren en ondernemers. DenHaagTV was er bij. Bekijk hun reportage op youtube. Het item over het bezoek begint bij 1'16" en duurt tot 2'24".

De premier was in de Schilderswijk op uitnodiging van woningcorporatie Haag Wonen. Uit hun persbericht:

Woningcorporatie Haag Wonen nodigde de minister-president uit na een uitzending van het programma Pauw & Witteman. Hierin gaf Balkenende te kennen dat hij graag een keer de Schilderswijk wilde bezoeken. Directeur/bestuurder Karin van Dreven van Haag Wonen legde vervolgens contact met de minister-president. De Schilderswijk is één van de 40 wijken waarin het kabinet extra investeert om er ‘prachtwijken’ van te maken.

Het bezoek van de minister-president startte in de bibliotheek in de Koningstraat, met een rondetafelgesprek over veiligheid, waar onder meer Ismet Bingöl, voorzitter van bewonersorganisatie De Paraplu en wethouder Marnix Norder aan deelnamen.
Balkenende bezocht daarna diverse plekken in de wijk en sprak met bewoners, ondernemers en anderen. Hij ging spontaan op bezoek bij Marokkaanse bakkerij Farah Patisserie aan de Hoefkade. Medewerkers van Haag Wonen toonden de minister-president de moestuinen bij het Jacob van Campenplein. Balkenende nam verder een kijkje in De Haagse Sporttuin, bij Basisschool ’t Startpunt.

Tot slot ging hij in wijkcentrum De Volharding in gesprek met een aantal jongeren. Hij kreeg onder andere te horen welke problemen allochtone jongeren ondervinden bij het zoeken naar werk. Maar de aanwezige jongeren vertelden ook over een aantal positieve projecten waarmee ze in de wijk bezig zijn. De minister-president complimenteerde ze daar met nadruk mee. ‘Dat maakt Nederland sterk’, concludeerde hij.

Bekijk de fotoreportage op de website van Haag Wonen