Aandacht voor de Tilburgse architect Jos. Bedaux

Met activiteiten als een tentoonstelling, een symposium en bus-en fietsexcursies in Tilburg wordt het werk van de architect Jos. Bedaux onder de aandacht gebracht.

De Stichting Jos. Bedaux grijpt zijn honderdste geboortedag aan om meer bekendheid te geven aan deze Tilburg architect. Bedaux (1910- 1989) heeft zichzelf het vak van architect aangeleerd. In de jaren vijftig van de vorige eeuw ontwikkelde hij een modernistische stijl. Een groot aantal van zijn gebouwen staat nu op de monumentenlijst van de gemeente Tilburg en van het Rijk.

Activiteiten

De activiteiten van de Stichting beginnen met de opening van een overzichtstentoonstelling op zondag 18 april. Op donderdag 22 april wordt een symposium gehouden met als titel ‘Moderniteit en traditie’. Samen met CAST, het centrum voor architectuur en stedebouw Tilburg, worden op zondagmiddag 25 april en zondagmiddag 16 mei bus- en fietsexcursies georganiseerd.

Excursies

Zowel de bus- als fietsexcursies vertrekken om 13.30 uur vanaf het hoofdgebouw van de Universiteit van Tilburg. Vanwege het beperkte aantal beschikbare plaatsen is aanmelden verplicht.

Opening tentoonstelling
Datum: zondag 18 april
Tijd: 16.00 uur
Locatie: hoofdgebouw Universiteit van Tilburg

Symposium ‘Moderniteit en Traditie’
Datum: donderdagmiddag 22 april
Tijd: 13.30 -16.15 uur
Locatie: Zaal GZ 101 Goossens gebouw Universiteit van Tilburg

Bus- en fietsexcursies
Data: zondagmiddag 25 april en 16 mei
Tijd: 13.30 uur
Locatie: vertrek vanaf hoofdgebouw Universiteit van Tilburg

Aanmelden: secretariaat@castonline.nl onder vermelding van Bedaux, datum,us en aantal personen

Meer informatie

www.josbedaux.nl