Vier aanhoudingen in onderzoek naar faillissementsfraude

De FIOD heeft vandaag in een onderzoek van het Functioneel Parket vier verdachten aangehouden. Ze worden verdacht van faillissementsfraude. De vier verdachten zijn aangehouden in Den Bosch, Eindhoven, Rotterdam en Ruinerwold.

Onderzoek
Het strafrechtelijk onderzoek richt zich op zeven gevallen van faillissementsfraude in de periode 2006 tot en met 2010. De verdenking is dat er gelden onttrokken zijn aan de failliete boedel terwijl de verdachten wisten dat een faillissement niet te voorkomen was. De verdachten werden hierbij bevoordeeld en andere schuldeisers benadeeld. Het bedrag van de benadeelde schuldeisers is berekend op ruim 3,5 miljoen euro. Het vermoeden is dat voor de uitoefening van deze constructies binnen de zeven faillissementen de hoofdverdachte samenwerkingsverbanden is aangegaan met de andere drie verdachten.
De FIOD heeft de woning van de hoofdverdachte uit Den Bosch doorzocht. Naast administratie zijn er computers in beslag genomen.

Faillissementsfraude
Burgers moeten kunnen vertrouwen op het handelsverkeer.
Dit vertrouwen wordt door faillissementsfraudes als deze aangetast. Daarom is het belangrijk dat de overheid daadkrachtig optreedt. Het Openbaar Ministerie draagt bij aan herstel van geschonden vertrouwen door strafrechtelijk op te treden in deze zaken.