Prins van Oranje bezoekt Koninklijke Luchtmacht

Kroonprins Willem-Alexander heeft vanmorgen in Breda een bezoek gebracht aan de staf van de Koninklijke Luchtmacht. Hij werd ontvangen door Commandant Luchtstrijdkrachten, luitenant-generaal Jac Jansen, en woonde een vergadering bij van de Luchtmachtraad. Tijdens deze stafvergadering werd de Prins over een aantal onderwerpen geïnformeerd.

Een van de gespreksonderwerpen was het RecceLite-systeem waarmee F-16-jachtvliegtuigen luchtbeelden maken. De apparatuur verschaft met de beelden actuele informatie over de situatie op de grond. Momenteel gebruikt Nederland F-16’s met dit systeem in Afghanistan om bermbommen op te sporen.

Verder kwam het afstemmingsoverleg tussen de operationele en logistieke functionarissen voor helikopters en transportvliegtuigen ter sprake. Bij dat overleg gaat het om het afstemmen tussen onderhoud en operationele inzet van de toestellen.

Ten slotte is tijdens de vergadering gesproken over een toekomstige taakverdeling tussen militaire vliegbases. Daarbij is ingegaan op diverse factoren en ontwikkelingen, waaronder de toegestane geluidsbelasting in de omgeving van vliegbases.