Bezoek Balkenende aan Rotterdamse stadshavens

Tijdens een bezoek aan Rotterdam op 6 april 2010 heeft minister-president Balkenende een intentieverklaring ondertekend om de ontwikkeling van de Rotterdamse stadhavens te ondersteunen.

Rotterdam wil, met behulp van de Crisis- en herstelwet, de plannen voor de ontwikkeling van het stadshavengebied realiseren in het gewenste tempo. Deze ambitie wordt breed gedeeld.

Minister-president Balkenende, voorzitter Brinkman (Bouwend Nederland), burgemeester Aboutaleb van Rotterdam en president-directeur Smits van het Havenbedrijf Rotterdam hebben daarvoor een intentieverklaring ondertekend. Alle partijen ondersteunen hiermee de ontwikkeling van de Stadshavens.

Economie en duurzaamheid

In de verklaring is ook aandacht voor de economische en duurzame mogelijkheden van de Rotterdamse Stadhavens.

Het gebied van 1600 hectares kan de katalysator zijn voor economische ontwikkeling, duurzame innovaties en (nieuwe) werkgelegenheid.

Crisis- en herstelwet

De ontwikkeling van het stadhavengebied in Rotterdam is aangewezen als een van de projecten die valt onder de Crisis- en Herstelwet.

De Crisis- en herstelwet is op 31 maart 2010 in werking gegaan en zorgt ervoor dat procedures bij bouwprojecten sneller en eenvoudiger tot stand komen.

De wet draagt daarmee bij aan behoud van werkgelegenheid en meer duurzaamheid, bereikbaarheid en economische groei.