Nieuwe commandant Nederlandse Defensie Academie

Brigadegeneraal Richard Tieskens wordt per 3 september commandant van de Nederlandse Defensie Academie. Hij volgt generaal-majoor Siem van Groningen op, die met functioneel leeftijdsontslag gaat.

Tieskens is nu werkzaam als Directeur Dienst Vastgoed Defensie en sinds 1 december 2009 ook waarnemend plaatsvervangend commandant van het Commando DienstenCentra.

De Commandant NLDA geeft onder meer leiding aan de volgende onderdelen: Koninklijke Militaire Academie, Koninklijk Instituut voor de Marine, Faculteit Militaire Wetenschappen, en het Instituut Defensie Leergangen. Hij waarborgt kwaliteit en niveau van de wetenschappelijke opleiding. De commandant is tevens Gouverneur van de Koninklijke Militaire Academie en heeft in het kader van deze functie een bijzondere relatie met de stad Breda.

De Nederlandse Defensie Academie (NLDA) verzorgt voor Defensie alle initiële officiersopleidingen, het hoger loopbaanonderwijs en HRM-gerichte cursussen. Daarnaast voert de NLDA voor Defensie relevant militair-wetenschappelijk onderzoek uit.