Nieuw opbouwteam in Uruzgan steekt handen uit de mouwen

Een nieuw Provinciaal Reconstructie Team (PRT) is dit weekeinde in Uruzgan aan de slag gegaan. Het PRT bestaat uit ongeveer 100 Nederlandse militairen en diplomaten die zich inzetten voor opbouw in de provincie Uruzgan.

Bij het PRT zijn ook een aantal Amerikaanse en Australische burgers en diplomaten werkzaam. Dit internationale team werkt nauw samen met nationale en internationale organisaties en de Afghaanse overheid en staat onder leiding van Civiel Vertegenwoordiger Jennes de Mol.

De medewerkers van het PRT droegen de laatste tijd hun steentje bij aan het verbeteren van bestuur, veiligheid en ontwikkeling in Uruzgan. Samen met lokale ondernemers werkte het PRT aan de aanleg van bruggen en wegen, de opening van een gerechtsgebouw en de bouw van een aantal scholen. In de komende maanden zet men dit werk voort. “Wij laten de Afghanen niet in hun eentje hun boontjes doppen”, onderstreept de Civiel Vertegenwoordiger. “Wanneer mogelijk zullen we echter verantwoordelijkheden neerleggen op de plek waar deze uiteindelijk thuis horen: bij de Afghanen”.

Bij het aantreden van het nieuwe opbouwteam riep civiel vertegenwoordiger De Mol het PRT op om in de komende tijd met volle energie aan de weg te blijven timmeren.