Leopard gevechtstank maakt indruk op minister (video)

11 Tankbataljon heeft vandaag demissionair minister Eimert van Middelkoop te gast gehad. Tijdens het werkbezoek aan de Generaal-majoor Ruyter van Stevenickkazerne in Oirschot maakte de minister onder meer een indrukwekkende rit in een Leopard 2A6 gevechtstank.

Na de officiële ontvangst kreeg de minister een veiligheidsoveral en nam hij plaats in de Leopard 2A6. De tankcommandant gaf de minister uitleg over de werking van de Leopard en hoe militairen met elkaar samenwerken en de apparatuur om in gevechtsituaties juist te handelen.

Leopard gevechtstank maakt indruk op minister

De militairen van 11 Tankbataljon hielden het niet bij theorie en lieten de minister ook ervaren hoe zij de tanks inzetten in het veld. Om duidelijk te maken hoe snel de 60 ton zware gevechtstanks zijn, doorkruisten 4 Leopards kortstondig de Oirschotse heide.

De minister kreeg een rondleiding over de kazerne door brigadegeneraal Michiel van der Laan, commandant van 13 Gemechaniseerde Brigade, samen met commandant van 11 Tankbataljon, luitenant-kolonel Kees Koek. Daarbij sprak de minister verschillende militairen van 11 Tankbataljon. Een deel van deze groep ontmoette hij eerder in Afghanistan.