De Jager tekent belastingverdrag met Hong Kong

Minister Jan Kees de Jager van Financiën en professor Chan Ka Keung, Secretary for Financial Services and the Treasury van Hong Kong hebben op 22 maart in Hong Kong een belastingverdrag tussen Nederland en Hong Kong getekend.

De Jager ondertekende het verdrag tijdens zijn bezoek aan Hong Kong. “Veel bedrijven hebben met smart gewacht op dit verdrag. Nederland is een grote investeerder in Hong Kong, maar ook investeerders uit Hong Kong weten Nederland goed te vinden. De economische betrekkingen tussen beide landen worden steeds intensiever. Dat Hong Kong zich nu aansluit bij de internationale standaarden voor informatieuitwisseling zal dit alleen maar verder stimuleren.”

Het verdrag voorkomt dubbele belasting op inkomen en vermogenswinsten en geeft zekerheid over de fiscale behandeling van inkomsten zoals ondernemingswinsten, dividenden, arbeidsinkomen en pensioenen. Daarnaast is het verdrag bedoeld om belastingontwijking te voorkomen en voorziet het in de uitwisseling van inlichtingen op belastinggebied conform de OESO-standaarden. Het verdrag moet in beide landen nog door de parlementen worden goedgekeurd.

Na zijn bezoek aan Hong Kong reist minister De Jager verder naar Shenzen en Beijing.