Studenten tekenen contract voor Wereldexpo Shanghai

150 Nederlandse studenten hebben op 29 januari, 1 februari en 3 februari 2010 een stagecontract getekend voor hun stage in het Nederlandse paviljoen op de Wereldtentoonstelling in Shanghai.

De studenten worden in de Chinese stad ingezet als paviljoenmedewerkers bij de ontvangst en begeleiding van publiek en gasten, in de keuken en de bediening. Ze volgen in Nederland een beroepsopleiding op mbo- en hbo-niveau. De studenten en hun ouders werden tijdens de bijeenkomst ook geïnformeerd over allerlei praktische zaken voor het verblijf in de Chinese metropool.

Happy Street

Happy Street, zoals het Nederlandse paviljoen op de wereldtentoonstelling heet, wordt op 1 mei 2010 officieel geopend. De ambitie is om bij de top-10 van beste paviljoens te horen. Een Nederlands paviljoen verstevigt de relaties met China en laat zien dat Nederland een belangrijke plaats inneemt in de Europese Unie en de wereldgemeenschap.

Innovatief

Het paviljoen is een ontwerp van kunstenaar/architect John Körmeling. Het is geen klassiek tentoonstellingsgebouw maar heeft de vorm van een straat. In de verschillende huisjes in de straat komen thema's aan bod waarmee onder andere getoond wordt hoe innovatief Nederland omgaat met bijvoorbeeld ruimte, energie en water.