Goede start bezoekprogramma voor jonge leiders aan Nederland

Het nieuwe bezoekprogramma aan Nederland voor jonge toekosmtige leiders uit opkomende markten en wereldmachten als Brazilië, India en China is met succes van start gegaan. Dat zei minister Verhagen vandaag bij de installatie van de programmaraad in Den Haag.

De reacties van de eerste deelnemers aan het Dutch Visitors Program waren zeer positief. Tien mensen brachten in 2009 een bezoek op maat, waarin ze kennis maakten met zaken waarin in Nederland uitblinkt, zoals energie, recycling, ruimtelijke ordening en agrobusiness.

“Mensen die later in leidende posities terecht komen, krijgen door een bezoek op maat een blijvende, persoonlijke band met Nederland,” aldus minister Verhagen (Buitenlandse Zaken). “Dat is een investering nu waar we later heel veel profijt van kunnen hebben.”

Voor het Dutch Visitors Program, dat wordt uitgevoerd door NL EVD Internationaal, is door het ministerie van Buitenlandse Zaken één miljoen euro per jaar gereserveerd. De raad die het bezoekprogramma begeleidt, bestaat uit vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, de academische wereld en de overheid.