Denk mee over een ‘open’ rijkswerkomgeving


Over strategie en invoering van open source software en open standaarden is al veel kennis opgebouwd, binnen en buiten de rijksoverheid. Van deze kennis willen wij van het programma Digitale Werkomgeving Rijksdienst (DWR) graag gebruikmaken.

De Realisatielijn OpenDWR beschrijft de te volgen koers bij de ontwikkeling en het beheer van de Digitale Werkomgeving Rijksdienst (DWR). We blijven in de pas lopen met het kabinetsbeleid over open standaarden en open source software (te vinden op www.NOiV.nl). Daarnaast willen we echter door de inzet van standaard ict-voorzieningen drempels wegnemen, en faciliteren bij de inzet van open standaarden en - bij gelijke geschiktheid - open source software.

Wij zijn ervan overtuigd dat onze visie op dit onderwerp alleen maar sterker wordt met jullie hulp en hopen daarom op jullie bijdragen. Dat kan tot en met 1 maart. Het document staat open voor consultatie op de wiki van het programma en de actielijn Nederland Open in Verbinding. Of mail je inbreng naar infoDWR@rijksoverheid.nl.

Wij vragen:
1. Suggesties voor verbetering.
2. Welke activiteiten zijn het belangrijkst en waarom?
3. Welke andere activiteiten zouden nog toegevoegd moeten worden?

Na consultatie
Na sluiting van de reactietermijn (1 maart) verwerken wij alle reacties en koppelen zoveel mogelijk individueel terug. Aan de hand van de verzamelde reacties stellen we de 1.0 versie op. Iedereen die gereageerd heeft, zal deze krijgen. Na besluitvorming publiceert DWR de definitieve Realisatielijn OpenDWR op www.digitalewerkomgevingrijksdienst.nl. Naar verwachting is dit in april.