Benoeming directeur-generaal Dienst Uitvoering Onderwijs bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

De ministerraad heeft besloten de heer R.J.A. (Rob) Kerstens voor te dragen voor benoeming tot directeur-generaal van de Dienst Uitvoering Onderwijs bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De voordracht wordt gedaan door minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, in overeenstemming met minister Plasterk van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap
De benoeming gaat in op 1 januari 2010.

De heer Kerstens (1954) is sinds december 2007 verantwoordelijk voor het tot stand brengen van de fusie tussen de IB-Groep en CFI. Vanaf april 2009 was hij, op ad interim-basis, hoofddirecteur van beide organisaties. Van 2000 tot en met 2007 was hij directeur-generaal Primair en Voortgezet onderwijs op het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Daarvoor was hij onder meer plaatsvervangend secretaris-generaal bij hetzelfde ministerie. Kerstens studeerde algemene economie aan de Universiteit van Amsterdam.

De benoeming van de heer Kerstens is tot stand gekomen via de procedure voor de topmanagementgroep van de Algemene Bestuursdienst.