Voortdurend verbeteren

Zorgzwaartebekostiging is bijna een jaar geleden ingevoerd. De nieuwe manier van financieren lijkt zijn waarde te bewijzen. Maar de invoering is nog niet af. VWS is voortdurend in overleg om knelpunten bij bijzondere groepen op te lossen.

Zorgzwaartebekostiging

Het is onontkoombaar dat kinderziekten zich voordoen bij een grote operatie als de invoering van zorgzwaartebekostiging. VWS is alert op de signalen en werkt aan verbetering van de zorgzwaartepakketten. Samen met andere partijen, zoals het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ), Zorgverzekeraars Nederland (ZN), de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), het College voor Zorgverzekeringen (CVZ) en branche- en cliëntenorganisaties. Een aantal aandachtspunten is al opgelost in de bekostiging voor 2010. Andere punten worden nog onderzocht. De uitkomsten verwerkt VWS in de bekostiging voor 2011.

Kinderen en jeugdigen

In 2009 liet VWS bijvoorbeeld onderzoek doen naar de omvang van de zorg voor kinderen en jeugdigen binnen de sector gehandicaptenzorg. Daarnaast waren de zorgzwaarteprofielen in de geestelijke gezondheidszorg onderwerp van onderzoek. De resultaten gaan mee in de bekostiging voor 2011.

Meer informatie?

Wilt u precies weten welke aandachtspunten VWS laat onderzoeken? Lees dan het overzicht. Wilt u zelf een knelpunt onder de aandacht brengen? Stuur een e-mail naar helpdesk@zorgzwaartebekostiging.nl.