Young professionals zetten zich in voor millenniumdoelen

"Young professionals kunnen een waardevolle bijdrage leveren aan het behalen van de millenniumdoelen". Dat zei minister Koenders tijdens een bijeenkomst met jonge werknemers van bedrijven die deel uitmaken van de Millennium Development Goals Business Club

Gisteren kwam een tiental young professionals van verschillende grote bedrijven en organisaties, zoals TNT, Vitens, DSM, Rabobank, Triodos, GET NV, Cordaid en het ministerie van Buitenlandse Zaken bijeen om aan Koenders (Ontwikkelingssamenwerking), CEO's en directeuren enkele innovatieve projectideeën te presenteren in het kader van publiek-private samenwerking.

De samenwerking tussen bedrijven en de publieke sector is een goed voorbeeld van moderne ontwikkelingssamenwerking en de creativiteit en het enthousiasme van young professionals maakt deze volgens minister Koenders bijzonder.

De verschillende ideeën - een mobiel sanitatiesysteem, een ruraal retail- en servicecentrum en een buddy-netwerk, werden door de minister, CEO's en directeuren positief ontvangen. De young professionals kregen de opdracht om hun ideeën de komende maanden om te zetten in concrete en uitvoerbare plannen.

Het belang van samenwerking tussen de overheid en het Nederlandse bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties is een speerpunt van het beleid van minister Koenders. Dit stond ook centraal op 26 september j.l. tijdens de grote publieksbijeenkomst in het teken van 60 jaar ontwikkelingssamenwerking, Ontwikkelingssamenwerking.nu.

Minister Koenders wil zoveel mogelijk nieuwe partners betrekken bij het bedenken van nieuwe oplossingen om de millenniumdoelen dichterbij te brengen.