Directeur kennisinstituut NIFP ‘Overheidsmanager van het jaar’

Erik Heijdelberg, directeur van het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie (NIFP), is op 17 november uitgeroepen tot Overheidsmanager van het jaar 2009. De prijs werd uitgereikt door staatssecretaris Bijleveld. De overige genomineerden waren Sylvia Bronmans, directeur van P-direkt, de personeels- en salarisadministratie van de rijksdienst en Harry Timmerman , algemeen directeur / provinciesecretaris bij de provincie Overijssel.

Heijdelberg werd door de jury geprezen om zijn onbetwiste leiderschap, dat nodig was om twee totaal verschillende organisaties - het Pieter Baan Centrum en de Forensisch Psychiatrische Diensten - samen te voegen tot het kennisinstituut NIFP, dat bijdraagt aan een zorgvuldiger rechtsgang en een veiliger samenleving.

Sylvia Bronmans was genomineerd omdat P-direkt onder haar leiding ‘uitgroeit tot een modern en efficiënt Shared Services HRM voor 12 ministeries en 120.000 ambtenaren’. Harry Timmerman dankte zijn nominatie aan de ‘ingrijpende veranderingsprocessen die hij in de organisatie doorvoerde, onder meer door zijn gave om business en politiek aan elkaar te koppelen’.

Erik Heijdelberg, geflankeerd door minister Van Middelkoop  en minister Hirsch Ballin

De prijs Overheidsmanager van het jaar is voor de twaalfde keer toegekend. Doel van de Stichting Verkiezing Overheidsmanager van het jaar, onder leiding van bestuursvoorzitter Thom de Graaf, is om bijzondere topambtenaren onder de aandacht te brengen met als doel een positieve bijdrage te leveren aan het imago van de overheidsmanager.

De jury bestond dit jaar uit Hans Dijkstal (voorzitter), Mirko Noordegraaf, Jacqueline Rijsdijk, Maureen Sarucco, Margo Vliegenthart, Albertine van Vliet-Kuiper, Bernard Wientjes en Peter Zevenbergen.