Dagje meelopen met staatssecretaris Van Bijsterveldt

Op woensdag 4 november liepen twee bijzondere personen uit het middelbaar beroepsonderwijs een dagje mee met staatssecretaris Van Bijsterveldt.

Ashwin Zondag, Uitblinker van het jaar 2009, en Harm den Dekker, de mbo-leraar van het jaar 2009, vergezelden de staatssecretaris tijdens diverse bezoeken. Beiden zijn afgelopen oktober voor het schooljaar 2009-2010 verkozen tot ambassadeur van het beroepsonderwijs. Van Bijsterveldt: "Deze ambassadeurs laten de veelzijdigheid van het beroepsonderwijs zien. Het mbo mag hier met recht trots op zijn!"

De ambassadeurs volgden de staatssecretaris tijdens een symposium over Werken in het Onderwijs, de ondertekening van een intentieverklaring Maatschappelijke Stage en namen zitting op de publieke tribune tijdens het algemeen overleg in de Tweede Kamer over het middelbaar beroepsonderwijs.

Het 'dagje meelopen' was een belofte die staatssecretaris Van Bijsterveldt deed na afloop van de prijsuitreiking tijdens het slotgala van de eerste 6-daagse van het Beroepsonderwijs.

Uitblinker
De Uitblinkers zijn mbo-studenten die zich op school, tijdens hun stage of op een andere manier hebben onderscheiden. Alle deelnemende scholen kiezen jaarlijks hun eigen Uitblinker. Het is voor het eerst dat uit alle Uitblinkers een nummer 1 is gekozen. Ashwin Zondag, afgestudeerd elektrotechnicus aan roc de Leijgraaf, werd gekozen tot nummer 1 voor de creativiteit en innovativiteit die hij laat zien in zijn vak. Zo ontwierp hij met een mede-student een nieuwe variant op een al bestaande kermisattractie.

Beste docent
Harm den Dekker is sinds 1 september 2003 docent koken en werkzaam voor De Rooi Pannen in Tilburg. Naast het geven van vaktheorie en praktijklessen is hij mentor van een groot aantal leerlingen. Bovendien geeft hij vorm aan het vak warenkennis, is hij lid van de sub-examencommissie en organiseert hij de excursies van de opleidingen Kok en Gastheer/Gastvrouw.