Minister Hirsch Ballin opent Week van het Recht

Minister Hirsch Ballin opent op 2 november de Week van het Recht; een themaweek met activiteiten die te maken hebben met de rechtstaat.

Minister Hirsch Ballin opent op 2 november de Week van het Recht; een themaweek met activiteiten die te maken hebben met de rechtstaat. Door de democratische rechtsstaat in de schijnwerpers te zetten, willen de deelnemers aan de Week van het Recht Nederland ervan doordringen dat een democratische samenleving niet kan bestaan zonder recht.

Tijdens de Week van het Recht is er van alles te doen. Het hoogtepunt is op zaterdag 7 november, als de rechtbanken de deuren open zetten voor een breed publiek. De week daarvoor is er van alles te doen: van debatten, lezingen en het uitreiken van een vakprijs tot het maken van rondwandelingen door het centrum van Den Haag, waar de democratische rechtsstaat Nederland zijn wortels heeft.

Een uitgebreid overzicht van alle activiteiten en meer informatie over de Week van het Recht is te vinden op de website. Het is de bedoeling dat de Week de komende jaren uitgroeit tot een groter evenement met nog meer activiteiten en deelnemers.