Alle vouchers voor 2009 uitgegeven

Alle beschikbare innovatievouchers voor 2009 zijn uitgegeven. De vouchers zijn dus 'op'. In totaal zijn er 8000 innovatievouchers uitgegeven. Dit jaar waren er wederom meer aanvragen en waren vouchers sneller op in vergelijking met voorgaande jaren.

Er zijn 7000 publieke innovatievouchers uitgegeven, waarmee MKB'ers een kennisvraag kunnen laten beantwoorden door kennisinstellingen zoals universiteiten, hogescholen en onderzoeksinstellingen. Daarnaast konden in een pilot met private innovatievouchers ook 1000 vouchers bij private kennisleveranciers worden gebruikt. In 2010 komen er weer innovatievouchers beschikbaar. In totaal was er 30 miljoen euro voor de subsidieregeling beschikbaar.

Voorbeelden

Op www.senternovem.nl/innovatievouchers zijn voorbeelden te vinden: de ontwikkeling van een digitale neus, het ontwerpen van onderwater-LEDs, mooie nette schoenen met een verstelbare hak, het ontwikkelen van een fietsparkeersysteem.

De regeling voor Innovatievouchers wordt uitgevoerd door SenterNovem. Dit agentschap van Economische Zaken richt zich op een duurzame economische groei door ondersteuning en stimulering van innovatie, milieu en duurzaamheid.