Welk project maakt Nederland het mooist?

Welk project van de Innovatieregeling Mooi Nederland maakt ons land het mooist? Stem en maak kans op een mooie prijs.

Minister Cramer zoekt met het innovatieprogramma naar inspirerende en vernieuwende projecten die ons landschap mooier maken. Nederlanders ervaren nu dat ons land versnippert, versteent en verrommelt, bijvoorbeeld door lelijke gebouwen langs snelwegen, oprukkende woonwijken en zendmasten.

Rijksbouwmeester Liesbeth van der Pol maakte 15 oktober bekend dat 26 projecten (pdf, 63 kB) geld krijgen van het innovatieprogramma. Iedere Nederlander kan via vrom.nl/mooinederlandprijs stemmen welke hiervan ons land het mooist maakt. Het winnende project krijgt een extra bijdrage van 10.000 €, onder de inzenders worden 5 ballonvaarten verloot.

Betrokken mensen

Het innovatieprogramma bleek populair: 222 projecten schreven zich in voor financiële steun, terwijl er maar voor enkele tientallen geld was. Ik ben blij met de passie die daaruit spreekt,' aldus minister Cramer. 'Een mooi Nederland vraagt om creativiteit en om betrokken mensen. Dit toont aan dat mensen dat zijn.'

Landschap onder druk

Mooi Nederland is een belangrijk beleidspunt voor de bewindsvrouw. Nederland heeft veel moois te bieden: oude en nieuwe steden, Hollandse vergezichten, polderland, bos en heide. Maar wonen, werken en infrastructuur eisen steeds meer ruimte op. De schoonheid van ons land staat daardoor onder druk. Daarom wil minister Cramer slim en vernieuwend ruimtegebruik stimuleren, verrommeling opruimen en tegengaan en zorgen voor een mooier en duurzamer ingericht Nederland.