'Vrijhandelsakkoord Korea goed nieuws voor Nederlandse economie'

Het vrijhandelsakkoord dat EU-commissaris Ashton en de Zuid-Koreaanse minister van Handel Kim Jong-hoon donderdag 15 oktober 2009 hebben getekend is 'goed nieuws voor de open Nederlandse economie'. Dat zegt staatssecretaris Heemskerk.

'Groeiende handel tussen Zuid-Korea en Nederland zorgt via onze export en onze functie als ' gateway to europe' voor nieuwe werkgelegenheid en afzetmogelijkheden voor Nederlandse bedrijven, zoals banken, baggeraars en voedselproducenten. Dit akkoord is daarom een belangrijke stap voorwaarts voor de internationale handel als motor van economische groei en voor de toekomst. Het is ook een stimulerend signaal in de strijd tegen protectionisme.'

Commissaris Asthton noemt het vrijhandelsakkoord de 'belangrijkste afspraak ooit' tussen de Europese Unie en een land buiten de Unie.Het akkoord tussen Zuid-Korea en de Europese Unie vertegenwoordigt een waarde van 19 miljard euro en zorgt ervoor dat allerlei heffingen worden opgeheven. Ook is het akkoord volgens de EU belangrijk voor duurzame ontwikkeling en intellectueel eigendom.