Werkbezoek Bijleveld aan Nederlandse Antillen

Staatssecretaris Bijleveld brengt volgende week een werkbezoek aan de Nederlandse Antillen. Het bezoek staat in het teken van de voortgang van de staatkundige veranderingen van het Koninkrijk. Op woensdag 30 september voert de staatssecretaris hierover in Willemstad politiek overleg met het land Nederlandse Antillen, Curaçao en Sint Maarten.

Het bezoek van de staatssecretaris start op maandag 28 september met een gesprek met de Gouverneur van de Nederlandse Antillen. Verder voert zij overleg met minister-president de Jongh-Elhage en heeft zij een kennismakingsgesprek met de nieuwe minister van Justitie mevr. Jacoba. In de middag spreekt zij op Bonaire met het nieuwe bestuurders van dat eiland.

Op dinsdag 29 september woont Bijleveld het seminar ‘Project in uitvoering’ van de Stichting Ontwikkeling Nederlandse Antillen bij. Verder voert zij die dag overleg met Saba en Sint Eustatius.

Donderdag 1 oktober is er overleg met het bestuurscollege van Curaçao en bezoekt de staatsecretaris op Bonaire de Politie Koninkrijksspelen. Ook brengt zij een bezoek aan het Regionaal Service Centrum, het kantoor van de Nederlandse overheid voor Bonaire, Saba en Sint-Eustatius.

Op vrijdag 2 oktober beëindigt staatssecretaris Bijleveld haar bezoek aan de Nederlandse Antillen.