Vernieuwingsprijs voor borstkanker-opsporing

De bedenker van een instrument om veiliger en makkelijker borstkanker op te sporen bij vrouwen, heeft vandaag de Sociale Innovatie-prijs gewonnen.

de Tiseno van Kleeve

Kleeven Medical BV heeft de Sociale Innovatie-prijs gewonnen omdat het bedrijf volgens de jury 'niet alledaagse samenwerkingspartners' heeft gevonden om innovatieve projecten op te zetten.

Innovatief

De TISENO is een van de producten van Kleeven Medical BV. Dit apparaat om borstkanker op te sporen werkt niet met röntgenstraling, maar met thermografie. Daardoor is het veiliger en minder belastend voor vrouwen. Het instrument wordt in Duitsland al gebruikt. In de UK zijn de voorbereidingen in een vergevorderd stadium.

Meer onderzoek nodig

Om het nieuwe instrument in Nederlandse op de markt te zetten, is er eerst wetenschappelijk onderzoek nodig. Kleeven Medical BV is bezig met de voorbereidingen van dit onderzoek.

De Sociale Innovatieprijs is onderdeel van het traject Sociale Innovatie van het ministerie van VWS. Sociale innovatie is het organiseren van vernieuwende projecten. Meer informatie over het traject Sociale Innovatie staat op de website van het Zorginnovatieplatform .