Inzet burgemeestersscouts wegens succes verlengd

burgemeester

Het project om talentvolle vrouwen en biculturelen te interesseren voor het burgemeestersvak wordt wegens succes met een jaar verlengd. Zes burgemeestersscouts zijn het afgelopen jaar op pad gegaan. Zij vonden ruim honderd geïnteresseerden. In een bijeenkomst in kasteel Woerden begin dit jaar oriënteerden ruim zestig potentials uit deze groep zich op het ambt door middel van gesprekken met ervaringsdeskundigen en met de hoofdrolspelers in het benoemingsproces.

De scouts begeleiden potentials, het secretariaat van de scouts verschaft informatie en een groot aantal burgemeesters verleent medewerking aan het project in de vorm van meeloopstages. De provinciale kabinetten van de commissarissen van de Koningin werken mee, onder meer in de vorm van het gericht aanbieden van potentieel assessments. Deze kabinetten organiseren ook zelf drukbezochte oriëntatiebijeenkomsten.

De burgemeesters en oud-burgemeesters Albertine van Vliet-Kuiper, Wilma Delissen-Van Tongerlo, Hayo Apotheker, Geert Dales, Roy Ho Ten Soeng en Chris Leeuwe hebben zich unaniem bereid verklaard nog een jaar door te gaan.

Doel is een toename van het aantal vrouwelijke en biculturele burgemeesters. De belangstelling is er. Het accent ligt in het afsluitende jaar in de eerste plaats op de coaching van de potentials die het afgelopen jaar zijn gescout. Daarnaast loopt een onderzoek naar de mogelijkheden scholing aan te bieden aan potentials op specifieke, voor het burgemeestersvak belangrijke deelgebieden, zoals veiligheid. Ook wordt het reguliere scoutingswerk voortgezet.

Belangstellende talenten kunnen zich dus blijven melden op: 070-3738476 (secretariaat) of via diversiteit@burgemeesters.nl