Heemskerk: 'Nederland logistieke én IT-toegangspoort van Europa'

'Nederland is niet alleen de logistieke maar meer en meer ook de IT-toegangspoort van Europa.'

Dat zegt staatssecretaris Heemskerk donderdag 17 september 2009 in reactie op de uitkomsten van onderzoek van de Economist Intelligence Unit (EIU). Hieruit blijkt dat de omstandigheden voor IT-bedrijven in Nederland behoren tot de beste in de wereld.

Nederland IT-proeftuin

'IT-bedrijven zorgen voor hoogwaardige werkgelegenheid en bedrijvigheid. Als meer IT-bedrijven zich hier vestigen kunnen we een belangrijke proeftuin worden voor IT-producten en diensten. Het is wel zaak om de goede positie vast te houden en verder uit te bouwen.'Zo wil Heemskerk de positie van Nederland op het gebied van snel breedband verder versterken. 'Daarvoor worden nu wettelijke maatregelen genomen. Ook moeten alle Nederlanders digivaardig en digibewust worden, zodat het aantal digibeten verder wordt teruggedrongen. Dan worden we nog meer een powerhouse op het terrein van IT.'

Hoofdkantoor

Afgelopen maandag maakte het Amerikaanse ITA Software bekend dat hun eerste Europese vestiging naar Amsterdam gaat. Bij het vinden van een vestigingsplaats werd nauw samengewerkt met de Netherlands Foreign Investment Agency, een onderdeel van het ministerie van Economische Zaken dat buitenlandse investeerders helpt en begeleidt bij eventuele vestiging in Nederland.