Vragen openbaarmaking consultatiedocument ‘cash settled’ opties

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018
2500 EA Den Haag

Ons kenmerk: FM/2009/1742 U

Betreft: Vragen openbaarmaking van een consultatiedocument met betrekking tot ‘cash settled’ opties.

Geachte voorzitter,

Bijgaand doe ik u de antwoorden toekomen op de vragen van de leden Omtzigt, Blanksma-van den Heuvel en De Nerée tot Babberich (allen CDA) over openbaarmaking van een consultatiedocument met betrekking tot ‘cash settled’ opties.

Hoogachtend,

de minister van Financiën,

Wouter Bos

2009Z14683

Vragen van de leden Omtzigt, Blanksma-van den Heuvel en De Nerée tot Babberich (allen CDA) aan de minister van Financiën over openbaarmaking van een consultatiedocument met betrekking tot 'cash settled' opties. (Ingezonden 13 augustus 2009).

Vraag 1

Herinnert u zich uw volgende toezegging “In het kader hiervan zal voor het zomerreces een consultatiedocument openbaar worden gemaakt. Daarbij zal onder andere worden ingegaan op het meldingsregime van de financiële toezichthouder in het Verenigd Koninkrijk (de FSA) ten aanzien van cash settled opties. Tevens zal worden ingegaan op de vraag of swaps en cash settled opties meegenomen dienen te worden bij het bepalen of iemand de 30% drempel voor een openbare bieding heeft overschreden.”[1]

Antwoord

Ja

Vraag 2

Bent u bereid per ommegaande het consultatiedocument te publiceren, zodat iedereen er voor het Algemeen Overleg over Corporate Governance van 3 september a.s. kennis van kan nemen, en het eventueel meegenomen kan worden bij de discussie en het wetsvoorstel over lange termijn aandeelhoudersrechten?

Antwoord

Het consultatiedocument is heden openbaar gemaakt op de website van het ministerie van Financiën (www.minfin.nl).

[1] Aanhangsel Handelingen, Vergaderjaar 2008-2009, nr. 2907