Prinsjesdag 2009: kabinetsplannen

Welke plannen heeft het kabinet voor 2010? Hoe is VROM daarbij betrokken? Dat staat per 15 september op www.prinsjesdag2009.nl.

Cijfers

Centraal staat natuurlijk de Miljoenennota. Die is per thema te doorzoeken. De website biedt ook een samenvatting van de Miljoenennota met een toelichting op de kabinetsplannen. Die schetst ook de economische en financiële situatie van Nederland. Verder staan de cijfers op een rij: de rijksuitgaven, -inkomsten en de uitgaven per departement met interessante feiten over waar het geld aan wordt uitgegeven.

Interviews bekende Nederlanders

Wat vinden bekende en minder bekende Nederlanders van de kabinetsplannen? Dat vertellen ze in video's en interviews. Onder meer Leo de Haas (Blik op de weg), Fatma Genç (SpangaS) en Pieter Wijnen (paprikateler in Limburg) geven hun mening.

Speciale widget

Dit jaar is een speciale widget beschikbaar. Dit is computercode die iedereen vrijblijvend en gemakkelijk op een eigen internetpagina kan plaatsen. De widget toont informatie van het onderdeel "Effect op u": de gevolgen van de kabinetsplannen voor verschillende doelgroepen.

Hoedjes, koets en meer

Uiteraard biedt de website ook over meer algemene informatie over Prinsjesdag: de foto's van de Koninklijke familie en de hoedjes, de routebeschrijving van de Gouden Koets en andere leuke weetjes.

Zie ook