Een boekje vol goede voorbeelden

Minister Van der Hoeven en Loek Hermans, voorzitter MKB-Nederland, hebben maandag 14 september 2009 het IPC-resultatenboekje in ontvangst genomen. Het boekje met als titel 'Kennis maken, kennis delen' geeft een overzicht van hoe vijftienhonderd bedrijven, dankzij de regeling 'InnovatiePrestatieContracten' (IPC) van SenterNovem, hun innovatieplannen realiseren.

Enkele van deze succesvol innoverende ondernemers komen in het boek aan het woord. Verder geeft het boekje onder andere een inzicht over hoe de regeling tot stand is gekomen, wat de regeling precies inhoudt en welke partijen er allemaal deelnemen.

InnovatiePrestatieContracten

De regeling is bedoeld voor groepen van 15 tot 35 bedrijven met een inhoudelijke samenhang, bijvoorbeeld omdat ze werken in dezelfde keten, regio of branche. Deze bedrijven voeren een meerjarig innovatietraject uit. Zij geven zelf aan op welk terrein zij willen innoveren. Het kan gaan om producten, diensten, processen of een combinatie daarvan. Een mkb-organisatie zonder winstoogmerk, bijvoorbeeld een brancheorganisatie, treedt op als penvoerder. De regeling wordt uitgevoerd door SenterNovem.