Saluut bij uitvaart omgekomen militairen

De vorige week gesneuvelde korporaal Kevin van de Rijdt en sergeant-majoor Mark Leijsen zijn vandaag naar hun laatste rustplaats gebracht. De uitvaartdiensten vonden plaats in Venray en Loenen.

Korporaal Kevin van de Rijdt werd vanmiddag gecremeerd in Blerick, nadat vanochtend een herdenkingsdienst was gehouden in een kerk in Venray. Kevins collega's van het Korps Commandotroepen en een grote delegatie oud-commando's vormden een erehaag bij de aankomst en het vertrek van Kevin en zijn familie. Een draagploeg van het Korps Commandotroepen droeg Kevin de kerk in en uit. Na afloop van de dienst losten collega´s een ceremonieel saluutschot.

Sergeant-majoor Mark Leijsen werd vanmiddag begraven op Ereveld Loenen. Via een erehaag, bestaande uit militairen van 101 Geniebataljon en 11 Geniecompagnie Luchtmobiel, werd hij de erebegraafplaats op gedragen, waarna er een herdenkingsdienst volgde in de kapel. Bij het graf werd een saluutsalvo gebracht, waarna familie, vrienden en collega's voor het laatst afscheid namen.

Het Ministerie van Defensie heeft na afloop van de uitvaartdiensten de condoleanceregisters voor Kevin van de Rijdt en Mark Leijsen gesloten. Duizenden mensen betoonden daarin de afgelopen week hun medeleven aan de nabestaanden van de gesneuvelde militairen.