Rouvoet eist duidelijkheid over wachtlijsten

Minister Rouvoet wil van de stadsregio’s Amsterdam en Rotterdam binnen een paar weken duidelijkheid over het wegwerken van wachtlijsten in de jeugdzorg. In 2008 zijn afspraken gemaakt over het wegwerken van de wachtlijsten eind 2009. Als blijkt dat deze afspraken niet worden nagekomen, start hij een procedure voor een bestuurlijke aanwijzing. Dat schrijft Rouvoet vandaag in een brief aan de Tweede Kamer.

'Positief is dat bestuurders van verreweg de meeste andere provincies en stadsregio’s wel verwachten op tijd de wachtlijsten te hebben opgelost', aldus Rouvoet. Cijfers over het tweede kwartaal van 2009 laten een lichte stijging van de wachtlijsten zien, terwijl een forse daling vereist was. Rouvoet heeft alle bestuurders van provincies en stadsregio’s afzonderlijk om uitleg hierover gevraagd.

Tien provincies en stadsregio’s verwachten dat hun wachtlijsten eind 2009 zijn weggewerkt. Rouvoet vindt het onacceptabel als de stadsregio’s Amsterdam en Rotterdam zich niet aan de afspraken houden. Ze krijgen nog gelegenheid om op korte termijn formeel uitsluitsel te geven over het al dan niet oplossen van de wachtlijsten.