Leeftijdscontrolesystemen

De Voorzitter van de Tweede Kamer
der Staten-Generaal
Postbus 20018
2500 EA DEN HAAG

VGP/ADT-2954255

14 september 2009

Geachte voorzitter,

In de brief van 13 juli 2009, kenmerk VGP/ADT 2939720, heb ik u toegezegd n.a.v. de motie Voordewind (27 565 nr. 89) de Voedsel en Waren Autoriteit te vragen mij op korte termijn een overzicht te leveren van de vóór- en nadelen van leeftijdscontrole op afstand en andere leeftijdscontrolesystemen. Ik heb toen ook aangegeven dat het de verwachting was u dit overzicht tijdens of vlak na het zomerreces te kunnen toezenden.

De Voedsel en Waren Autoriteit heeft mij inmiddels laten weten meer tijd nodig te hebben voor een praktijkonderzoek om zodoende een brede inventarisatie te kunnen maken van de bestaande systemen, mede omdat verschillende systemen pas komend najaar in de praktijk operationeel zullen worden.

Het lijkt mij opportuun de Voedsel en Waren Autoriteit meer tijd te geven voor het uitvoeren van een dergelijk onderzoek, om zodoende een compleet beeld te kunnen krijgen van de vóór- en nadelen van leeftijdscontrole op afstand en andere leeftijdscontrolesystemen. Ik verwacht u het overzicht aan het eind van dit jaar te kunnen toezenden.

Hoogachtend,
de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport,

dr. A. Klink