Koenders verhoogt opbrengst twitterveiling

De opbrengst van een twitteractie voor Afghanistan is zondag op symbolische wijze aan de Nederlandse militairen in Afghanistan overhandigd. Minister Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) heeft het bedrag van 42.000 euro nog eens met de helft verhoogd tot 63.000 euro. Dit gebeurde tijdens de maandelijkse thuisfrontdag op Vliegbasis Volkel.

Jessica de Kok, echtgenote van een in Afghanistan gelegerde luchtmachtmilitair, zamelde het geld in voor een Afghaans vrouwenhuis en de aanschaf van lesmateriaal. Zij starte een online veiling waar allerlei goederen en diensten ter veiling konden worden aangeboden. Honderden twitteraars boden spontaan spullen aan.

’s Middags was er een live-verbinding van Nederlandse militairen in Kandahar met hun familieleden in Nederland. Als slotstuk werd de cheque voor de Goede Doelen Commissie van ATF-11 via satellietverbinding overhandigd. Koenders hield daarbij een korte toespraak over de Nederlandse betrokkenheid.

De Goede Doelen Commissie van ATF-11 steunt de stichting Schoolsupport4Afghanistan, die zich inzet voor het onderwijs van Afghaanse kinderen. Daarnaast gaat een deel van de opbrengst naar Nahid, een stichting voor de rechten van Afghaanse vrouwen.