Parlementaire jaar sportief geopend

Staatssecretaris Jack de Vries en judoka kapitein Deborah Gravenstijn hebben gisteren in Den Haag het parlementaire jaar sportief geopend. Op de velden van hockeyclub HDM gaven zij met hockeysticks het startsein van een vriendschappelijke wedstrijd tussen politici en Haagse jongeren.

De bewindsman en luchtmachtjudoka arriveerden per Alouette-helikopter. Traditiegetrouw vond deze sportieve gebeurtenis plaats op de woensdag voor Prinsjesdag.

Erica Terpstra, voorzitter van NOC*NSF, was enthousiast over deze sportieve opening van het parlementaire jaar: “Wat een geweldige traditie is dit aan het worden. Het biedt ons bovendien de kans te laten zien wat voor groot maatschappelijk goed sport is.”

Politieke deelnemers
Veel politici namen deel aan de hockeywedstrijd, waaronder de ministers Ernst Hirsch Ballin en André Rouvoet en de Tweede Kamerleden Stef Blok, Staf Depla, Marjo van Dijken, Diederik Samsom, Sybrand van Haersma Buma, Hans Spekman, Halbe Zijlstra en Pierre Heinen.

De dag werd afgesloten met een iftar. Dit is een maaltijd die tijdens de Ramadan door moslims na zonsondergang wordt genuttigd.