Minister bezoekt Nederlands paviljoen Wereldexpo

Minister Van der Hoeven heeft donderdag 10 september 2009 de voortgang van de bouw van het Nederlandse paviljoen voor de Wereld Expo 2010 in Shanghai bekeken.

Ze sprak er met de projectleider, de architect en bouwers van het paviljoen Het gebouw is ontworpen door de Eindhovense kunstenaar John Kormeling en heet 'Happy Street'. Naam en gebouw sluiten daarmee aan bij het thema van de wereldtentoonstelling 'better city, better life'.

Geluksgetal

De Nederlandse tentoonstellingsruimte heft de vorm van het Chinese geluksgetal acht en is grotendeels opgebouwd uit staal. De Wereldexpo in Shanghai wordt van mei tot en met november 2010 gehouden. Tweehonderd landen zijn er vertegenwoordigd. De organisatie verwacht 70 miljoen bezoekers.

Duurzame energie

Minister Van der Hoeven bezoekt van 6 tot en met 10 september 2009 China. Woensdag 9 september 2009 ondertekende ze in Beijing een Memorandum of Understanding waarin afspraken worden gemaakt met China op het gebied van duurzame energie.

Vooruitstrevend

Nederland neemt deel aan de wereldtentoonstelling om het bestaande beeld van Nederland in China verbreden door te tonen dat Nederland vooruitstrevend is op het gebied van duurzaamheid, milieu en stedelijke ontwikkeling. Ook biedt deelname aan de World Expo de kans om samenwerking en handel met China bij meer Nederlanders en Chinezen onder de aandacht te brengen.

Bij de deelname aan de Wereld Expo 2010 werken de ministeries van Economische Zaken, Buitenlandse Zaken, Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit Verkeer en Waterstaat, en Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer samen. De EVD - een agentschap van het ministerie van Economische Zaken - is verantwoordelijk voor de realisatie van het paviljoen.