Amsterdam Arena wil verduurzamen

Amsterdam ArenA wil verduurzamen. Het gaat maatregelen nemen om het stadion een icoon van duurzaamheid te maken. 'Duurzaam leven moet een sport worden', zei minister Cramer bij de presentatie van de plannen.

Speerpunten zijn onder meer minder energie- en watergebruik, uitstoot van het broeikasgas CO2 en afval. Ook de catering en (technische) inrichting staan op die lijst.

Hempie

'Applaus voor de plannen voor een duurzame ArenA', zei minister Cramer bij de ondertekening. 'Ik zie tal van mooie innovaties en groene projecten als paddestoelen uit de grond schieten. Maar om te winnen zullen we allemaal - bedrijven, burger en overheden aan de bak moeten. Kortom, Nederland, laat de toekomst van onze aarde niet in zijn hempie staan.'

WK 2018/2022

Amsterdam Arena onderzoekt ook hoe het WK Voetbal 2018/2022 duurzaam kan zijn. Nederland en België hebben zich voor die editie van het wereldkampioenschap kandidaat gesteld.

Amsterdam

Amsterdam ArenA en gemeente Amsterdam hebben voor de verduurzaming een intentieverklaring ondertekent. De gemeente is mede initiatiefnemer en aandeelhouder van de Amsterdam ArenA. Het moet zelf in 2015 klimaatneutraal zijn.