500 nieuwe 'private innovatievouchers' beschikbaar

Vanaf donderdag 10 september 2009 zijn weer 500 innovatievouchers beschikbaar die kunnen worden besteed bij private kennisleveranciers zoals ingenieursbureaus. In mei 2009 werden de eerste 500 private vouchers beschikbaar gesteld. Deze waren in korte tijd allemaal verstrekt.

Tot nu toe konden innovatievouchers alleen worden besteed bij publieke instellingen, zoals universiteiten of hogescholen. Doordat vouchers nu ook bij private kennisleveranciers mogen worden gebruikt, zijn de mogelijkheden van de voucher verbreed.

Aanvragen

Een innovatievoucher is een tegoedbon om een onderzoek te laten uitvoeren. Ondernemers kunnen een private voucher bij SenterNovem aanvragen. Er komen 250 kleine (2500 euro) en 250 grote vouchers (7500 euro) beschikbaar. Bij de grote voucher betaalt de ondernemer een een derde eigen bijdrage. Syntens (waaronder ACP) begeleidt de ondernemers kosteloos bij het formuleren van de kennisvraag en het vinden van de juiste private kennisleverancier.

De regeling voor Innovatievouchers wordt uitgevoerd door SenterNovem. Dit agentschap van Economische Zaken richt zich op ondersteuning en stimulering van innovatie, milieu en duurzaamheid.