Overeenstemming over Miljoenennota 2007

In de ministerraad is vandaag overeenstemming bereikt over de hoofdlijnen van de Miljoenennota 2007. Het kabinet is akkoord met de begrotingsplannen die minister Zalm heeft ingediend. De inhoud daarvan wordt op Prinsjesdag bekend gemaakt.

Na afloop van de begrotingsbesprekingen toonde minister Zalm zich tevreden over de snelheid waarmee politieke overeenstemming kon worden bereikt. ,,We zijn klaar met de besluitvorming. Het is goed gegaan en ik ben tevreden.'' Minister Zalm spreekt van een 'solide' begroting.
De Tweede Kamer en de pers krijgen de Miljoenennota pas op Prinsjesdag, en daarom heeft het kabinet beloofd vóór de derde dinsdag in september geen mededelingen te doen.

Eerder liet minister Zalm al wel weten dat de afspraken van dit voorjaar overeind blijven. Dat betekent onder meer dat burgers en bedrijven netto ieder de helft krijgen van een miljard euro lastenverlichting. In de begroting zijn verder afspraken gemaakt over het wegwerken van tegenvallers en over nieuwe uitgaven.

Na afloop van de ministerraad wilde minister Zalm niets zeggen op vragen of er sprake zal zijn van een tekort op de begroting, of een overschot: ,,Een begroting kan solide zijn met een tekort, maar het is natuurlijk prettiger als er een overschot zou zijn.''