Je eigen leven kleuren met het Zorg-Doe-Team

Minister Rouvoet gaf op 1 juli 2009 in Rotterdam het startschot voor het eerste Zorg-Doe-Team, een gepimpte versie van het Zorg- en Adviesteam. Voordat hij met jongeren en professionals in gesprek ging, complimenteerde de minister hen met dit initiatief.

Spreekpunten voor de minister voor Jeugd en Gezin, André Rouvoet, ter gelegenheid van de installatie van het Zorg-Doe-Team op een Rotterdamse Wijkschool, op 1 juli 2009.


Allereerst, beste jongeren, mijn complimenten!
Jullie zijn maar mooi begonnen op deze wijkschool. Daarmee heb je een eerste stap gezet naar jouw toekomst. Niet meer denken in problemen, maar in oplossingen en daarmee zelf aan de slag gaan. Een opleiding afmaken of werken. In ieder geval je eigen leven kleuren. En dat begon zo te zien bij het opknappen en inrichten van de wijkschool.

Ik heb begrepen dat jullie ook de rest van de wijk willen opknappen. Dat belooft nog wat. In goed Rotterdams heet dat: ‘niet lullen maar poetsen’. En dat is ook de drijfveer van het Zorg-doe-team dat we vandaag installeren. Ook aan de professionals mijn complimenten.

Eigenlijk is het Zorg-Doe-team een upgrade of een gepimpte versie van de Zorg-en Adviesteams waar we in Den Haag over spreken. En precies zoals we het bedoelen, bieden jullie Rotterdamse jongeren ondersteuning die hen op het lijf geschreven is. Niet meer van loket naar loket voor ondersteuning, maar heel concreet een plan maken met een coach in de wijkschool. Dichtbij en precies pas. Ik wens jullie veel succes!