Minister Verhagen maakt kennis met nieuwe ambassadeur VS

Ook na 400 jaar samenwerking kunnen de Verenigde Staten en Nederland nog steeds van elkaar leren en willen we samen optrekken om onze ambities te verwezenlijken en onze internationale verantwoordelijkheden te delen. Dat zei minister Verhagen vandaag na zijn kennismaking met de nieuwe Amerikaanse ambassadeur mevrouw Fay Hartog-Levin.

De ouders van ambassadeur Levin ontvluchtten Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog en emigreerden naar de Verenigde Staten. Hartog-Levin studeerde Russische taal en literatuur en werkte in verschillende functies in het onderwijs, de cultuursector en consultancy.

“Ik weet zeker dat haar achtergrond van pas komt bij het vervullen van deze post en haar zal helpen Nederland en de Nederlanders te begrijpen,” zei minister Verhagen (Buitenlandse Zaken).

Hij sprak ook zijn waardering uit voor de grote betrokkenheid van de Amerikaanse autoriteiten bij de viering van NY400 in New York. Ambassadeur Hartog-Levin vertelde dat zij daarbij persoonlijk aanwezig zal zijn en zich verheugt op de evenementen.

Verder spraken de minister en de ambassadeur over de conferentie over geweld tegen meisjes die Nederland samen met Brazilië en de VS komende maand organiseert tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York. Minister Verhagen zal samen met zijn Amerikaanse en Braziliaanse collega’s aandacht vragen voor deze problematiek.