Vernieuwde website Overheid.nl online

Op 30 juli 2009 is de vernieuwde website www.overheid.nl (extern) live gegaan. Burgers, bedrijven en ambtenaren vinden hier eenvoudig hun weg naar informatie en diensten van de overheid.

Duidelijk en toegankelijk

Deze vernieuwde website is eigentijds en zakelijk vorm gegeven. Daarbij is het gebruikersgemak vergroot. Gebruikers, in het bijzonder mensen met een visueel- of motorische handicap, hebben daar een belangrijke bijdrage aan geleverd. Ze hebben de website op gebruikersgemak getoetst en gaven de bouwers suggesties mee voor de indeling en presentatie van informatie. Het resultaat is een website die duidelijk en goed toegankelijk is voor verschillende doelgroepen.

Verbeterde zoekfunctie

Het gebruikersgemak van de website is toegenomen met de vernieuwde zoekfunctie. Op Overheid.nl worden verschillende informatiebronnen ontsloten zoals landelijke- en lokale regelgeving, vergunningen, diensten en officiële publicaties. Met de nieuwe zoekfunctie is het mogelijk om in deze informatiebronnen tegelijkertijd te zoeken. Het is nu ook mogelijk deze bronnen te raadplegen naar locatie.

Tenslotte is de site ook beter herkenbaar als overheidsssite, omdat zij nu voldoet aan de richtlijnen voor overheidswebsites.